vrijdag, 12. januari 2007 - 16:41

No-risk polis voor Friese ondernemer helpt jongeren aan het werk

Leeuwarden

De Leeuwarder wethouder Marco Florijn van Werk en Inkomen heeft vandaag de eerste no-risk polis officieel aangeboden aan Wim Steneker van Shoeby Fashion, een kledingwinkel aan de Schrans in Leeuwarden.


De heer Steneker nam als eerste werkgever in Friesland een jongere, Jolanda Groenveld, aan voor een leerbaan met een gemeentelijke no-risk polis. De BBL-leerling van ROC Friese Poort is ingestroomd via het Project Bonifatius, een schakeltraject tweede kans beroepsonderwijs mede-gesubsidieerd door ESF-geld.

De overhandiging van de eerste no-riskpolis in Friesland vormt de aftrap van een grotere campagne van de gemeente Leeuwarden om jongeren tussen de 16 en 23 jaar aan een opleiding en aan het werk te helpen. De no-risk polis is een initiatief van de landelijke Taskforce Jeugdwerkeloosheid, in het kader van het project 2de kans beroepenonderwijs. Leeuwarden heeft in dat kader voor alle andere gemeenten in de provincie Fryslân in totaal 300 no-risk polissen beschikbaar.

Om werkloze jongeren aan het werk te helpen, organiseert de gemeente met verschillende instanties een actiedag op 23 januari bij reïntegratiebedrijf Four Star in Leeuwarden.

Volgens wethouder Florijn zijn leerbanen hard nodig in Leeuwarden voor jongeren die hun opleiding niet hebben afgemaakt en geen werk hebben. “We willen deze jongeren door leerbanen de kans geven werkervaring op te doen en een MBO-diploma te halen. De arbeidsmarkt trekt aan, en deze no-risk polis is voor werkgevers een extra aantrekkelijke manier om jongeren een kans te geven.�

Op 23 januari houdt de gemeente, in samenwerking met het CWI, Four Star, ROC Friese Poort, Friesland College, AOC Friesland en de Taskforce Jeugdwerkloosheid, een actiedag met de naam ‘Wanna Work Boulevard’. Jongeren en werkgevers kunnen die dag tussen 14.30 uur en 17.00 uur ‘speed daten’. Het is een snelle manier van kennismaken die de jongere nog dezelfde dag een baan kan opleveren.

Verder kunnen jongeren hun CV laten checken, hun kennis en vaardigheden testen, sollicitatie- en presentatietrainingen volgen en informatie krijgen over opleidingen van ROC Friese Poort, Friesland College en het AOC Friesland. Het CWI biedt in een stand talloze vacatures aan.

De ‘Wanna Work Boulevard’ wordt gehouden bij Four Star, Ampèrestraat 14 in Leeuwarden. Jongeren en werkgevers kunnen zich voor de actiedag aanmelden via de website van de gemeente Leeuwarden.
Provincie:
Tag(s):