woensdag, 14. maart 2007 - 18:59

Officiële UEFA EK Onder 21 Cup in Nijmegen

Afgelopen vrijdag ontving sportwethouder Depla de officiële toernooibeker van het UEFA EK voetbal Onder 21 uit handen van zijn collega Weeda uit Arnhem. Omdat Nijmegen van 10 tot en met 23 juni speelstad is voor het UEFA Europees Kampioenschap voetbal Onder 21, is de officiële toernooibeker nu voor een maand in de stad.

Speelstad Arnhem had de trofee de afgelopen maand in beheer en droeg deze op 9 maart tijdens het Sportgala over aan Nijmegen. Na Nijmegen vervolgt de beker zijn tour naar de speelsteden Groningen en Heerenveen.

De UEFA EK Onder 21-Cup is 37 centimeter hoog, 7 kilo zwaar en bestaat uit plexiglas, brons en glas. De gemeente Nijmegen stelt de trofee niet permanent tentoon, maar zet hem in op een aantal bijzondere sportmomenten, waarvan het Sportgala het eerste was. Dat biedt tot begin april een unieke kans voor geïnteresseerden uit Nijmegen en de regio om de Cup van dichtbij te bekijken en ermee te poseren (eigen fotocamera meebrengen).

De beker is de komende tijd te zien op:

woensdag 21 maart tijdens de persconferentie in het gemeentehuis van Groesbeek. Daar tekenen speellanden Servië en Tsjechië de contracten voor hun EK-trainingslocaties bij de Groesbeekse topamateurclubs Achilles ’29 en De Treffers. Persconferentie: 13.30-14.15 uur. Aansluitend poseren voetbalverenigingen uit Groesbeek in eigen speeltenue met de Cup. Ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om te kijken en foto’s van de beker te maken tot 15.00 uur.

woensdag 28 maart tijdens het KNVB-schoolvoetbaltoernooi voor groep 7 en 8, dat in het teken van EK staat. Het toernooi vindt plaats op de velden van Quick 1888, S.C.E., S.V. Hatert, Oranje Blauw, D.V.E.-Trajanus in Nijmegen. Deelnemers aan het toernooi en andere geïnteresseerden kunnen met de Cup op de foto (exacte tijden en locaties vanaf 23 maart op www.nijmegen.nl/ek).

zaterdag 7 april rond de wedstrijd NEC-PSV. Voorafgaand aan de wedstrijd toont wethouder Sport Paul Depla de Cup op het veld aan het publiek, samen met een jeugdvoetballer (het VIP-je van de week). Na de wedstrijd kunnen geïnteresseerden de toernooibeker van dichtbij bekijken en er tot 23.00 uur mee op de foto in het Supportershome in De Eendracht.
Provincie:
Tag(s):