vrijdag, 26. januari 2007 - 13:40

Ommewending en Rehoboth winnen onderwijsprijs

Veendam / Hoogezand

Donderdag reikte Ineke Mulder, gedeputeerde voor Onderwijs, in het provinciehuis te Groningen de tweejaarlijkse Onderwijsprijs Groningen uit. De Openbare Jenaplanbasisschool De Ommewending uit Veendam heeft de eerste plaats behaald in de categorie Primair Onderwijs. In de categorie Voortgezet Onderwijs is de Christelijke Scholengemeenschap Rehoboth uit Hoogezand de winnaar. De winnende scholen ontvingen een nominatie voor de landelijke finale van de Nationale Onderwijsprijs en een trofee, de Bronzen Olifant. De landelijke prijsuitreiking is op 27 maart in de Beurs van Berlage te Amsterdam.

De Ommewending heeft een project uitgevoerd om de leerlingen meer te betrekken bij hun eigen leefomgeving, naar aanleiding van de vraag "waardoor komt het dat de Ommelanderwijk en Zuidwending Lintdorpen zijn?". De jury is enthousiast over dit project: ‘een originele aanpak, toegesneden op de eigen situatie van de school. Een geslaagde en creatieve manier om geschiedenis dichter bij de leerlingen te brengen, goed doordacht en degelijk opgezet’.

Op Rehoboth krijgen de leerlingen vanaf de brugklas een lessenserie Filmeducatie aangeboden. Daarbij leren ze filmen, monteren, werken met allerlei digitale hulpmiddelen en hoe ze een script moeten schrijven. Een aansprekend en eigentijds project, aldus de jury. ‘Elke school zoekt naar een aantrekkelijke en motiverende lesvorm voor de leerlingen. Vakoverstijgend onderwijs, lessen die dicht bij de belevingswereld van leerlingen staan. De CSG Rehoboth slaagt daarin als geen ander’.

In de categorie Primair Onderwijs gaat de tweede prijs naar SBO De Kimkiel uit Groningen en de derde prijs naar de Vrije School, eveneens uit Groningen. De tweede prijs in de categorie Voortgezet Onderwijs is toegekend aan de SG Winkler Prins uit Veendam. In deze categorie is geen derde prijs uitgereikt.
Provincie:
Tag(s):