zondag, 18. maart 2007 - 10:39

Openbaar Vervoer in regio Amstelland Meerlanden door Connexxion

Regio

Het Openbaar vervoerbedrijf Connexion gaat de komende acht jaar in Amstelland-Meerlanden het vervoer verzorgen evenals het openbaar vervoer op de Zuidtangent. Connexxion kon de beste aanbieding doen.

De uitvoeringsovereenkomst met Connexxion werd onlangs getekend door Leen Verbeek, portefeuillehouder Openbaar Vervoer van de Stadsregio Amsterdam en gedeputeerde Cornelis Mooij van de provincie Noord-Holland.

De bestuurders lieten weten tevreden te zijn met het resultaat van de aanbesteding, waarop drie bedrijven hadden ingeschreven. Voor de reiziger wordt het openbaar vervoer nog aantrekkelijker doordat Connexxion meer bussen laat rijden die van hoge kwaliteit zijn.

De reiziger krijgt ongeveer 60 procent meer busvervoer aangeboden dan volgens de huidige dienstregeling. De frequentie van de Zuidtangent wordt overdag op werkdagen verhoogd naar 10 ritten per uur. Op de nieuwe verbinding Schiphol-Nieuw-Vennep zal Connexxion op werkdagen 8 ritten per uur verzorgen en op de nieuwe verbinding Schiphol-Station Amsterdam-Zuid elk kwartier.

Ook gaat de Zuidtangent ’s nachts rijden. Op de drukke woon-werkroutes, zoals Uithoorn/Aalsmeer-Amstelveen-Amsterdam en Uithoorn-Aalsmeer-Hoofddorp-Haarlem wordt extra vervoer geboden. Uithoorn krijgt bovendien een directe verbinding met Amsterdam Bijlmer en dit geldt in de spits ook voor Mijdrecht en Wilnis.

Op het Sternet (van en naar Schiphol) wordt meer vervoer geboden met een extra lijn van Schiphol naar Amsterdam/Leidseplein (ook ’s nachts), een snellere verbinding van Uithoorn naar Schiphol, een extra lijn naar Aalsmeer en een verbeterde buslijn tussen Schiphol Oost en Schiphol Rijk.

De verbinding tussen Amstelveen, het KLM-hoofdkantoor, Schiphol Noord en Schiphol Plaza wordt opgenomen in het Sternet. Verder worden binnen Hoofddorp meer ritten geboden, evenals van Hoofddorp naar Rijsenhout en Zwanenburg. De verbinding van Amstelveen via Nes aan de Amstel naar Uithoorn blijft gehandhaafd.

De nieuwe dienstregeling gaat 9 december 2007 in en wordt tijdig bekendgemaakt door Connexxion.
Provincie:
Tag(s):