maandag, 12. februari 2007 - 21:53

Orgelconcert Minne Veldman in Hoogeveen

Hoogeveen

Op zaterdag 17 februari is er weer een orgelconcert op het Steendam-orgel in kerkgebouw De Opgang, aan de Alteveerstraat in Hoogeveen. Het concert wordt gegeven door de bekende organist Minne Veldman uit Urk. Het concert begint om 20.00 uur. De toegang kost 5,00 euro, inclusief consumptie.

Minne Veldman (1980) genoot zijn muzikale opleiding aan het Conservatorium in Zwolle. Tegenwoordig heeft hij een druk bestaan in de muziek. Zo is hij dirigent van een zevental koren en geeft hij veelvuldig orgelconcerten in alle delen van ons land en ook daarbuiten.

Hij was tweemaal winnaar van een orgelconcours en van zijn orgelspel zijn reeds drie solo-cd's verschenen, op toonaangevende orgels in ons land. Deze en andere cd's, maar ook een aantal bundels bladmuziek, zijn in De Opgang tegen speciale prijzen verkrijgbaar. In Hoogeveen is hij bekend als dirigent van het Gereformeerd Mannenkoor "Adoramus". Ook geeft hij sinds 2004 tweemaal per jaar een concert op het Steendam-orgel in kerkgebouw De Opgang en was hij te beluisteren als organist bij "Hoogeveen Zingt".
Provincie:
Tag(s):