zondag, 3. juni 2007 - 21:41

Pan te lang op fornuis zorgt voor brand

De politie heeft zaterdagavond in Bant en Urk assistentie verleend bij twee meldingen van een brand. In Bant aan de Kluutenweg betrof het een keukenbrand, waardoor de hele woning van een gezin onder de rook kwam te zitten. De bewoonster van 44 jaar heeft daardoor de nodige rook ingeademd en werd voor controle vervoerd naar het Zuiderzeeziekenhuis.

De oorzaak heeft te maken met een pan met vlees op het fornuis, dat waarschijnlijk te lang op het vuur heeft gestaan. In combinatie met het vermoedelijk in slaap vallen van de vrouw, heeft dat geleid tot de brand. Het huis kon door de rookontwikkeling niet meer bewoond worden, volgens de brandweer moet er eerst een grondige ventilatie plaatsvinden. De familie is elders ondergebracht.

Op Urk kreeg de politie een melding van een brand in een opslagruimte van een bedrijf aan het Noordgat. De brandweer sprak van een grote brand in een pakzolder, die dienst deed als opslag. Daar stond koude bakolie en paneermeel. Waarschijnlijk is dat gaan broeien, met de vlammen als gevolg. Er raakte niemand gewond en ook was er verder geen gevaar voor de omgeving. Wat de schade precies is, naast roet- en brandschade, moet nog nader onderzocht worden.
Provincie:
Tag(s):