donderdag, 12. april 2007 - 9:23

Papendrechtse scholieren trouwen in gemeentehuis

Papendrecht

Vandaag Donderdag 12 april bezoeken zo’n vijftig leerlingen van de groepen 1 en 2 van de Oranje Nassauschool om 13.30 uur het gemeentehuis van Papendrecht. Zij worden welkom geheten door burgemeester De Bruin, waarna twee kinderen door de ambtenaar van de burgerlijke stand ‘in de echt verbonden’ worden.

De kinderen van vier tot zes jaar van de juffrouwen Joke Erkelens en Heleen Dekker wilden wel eens weten wat er nu eigenlijk gebeurt op het gemeentehuis. Omdat voor de kinderen ‘trouwen’ eenvoudiger te begrijpen is dan bijvoorbeeld paspoortverstrekking of vergunningverlening, is gekozen voor een trouwceremonie. Buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand Christine van der Put trouwt bruidspaar Brian Ooijen en Fabiënne de Groot, getuigen zijn Sacha Burger en Aline Troost, ook de andere kinderen hebben een rol.

Door de gemeente wordt een akte opgesteld, buiten worden de kinderen opgewacht door ouders, daarna volgt op school aan de Leeuwerikstraat een receptie. Boeket, bloemblaadjes, bellenblaas en ringen ontbreken natuurlijk niet tijdens de feestelijkheden.
Provincie:
Tag(s):