dinsdag, 12. juni 2007 - 17:30

'Parcours goed voor 55km per uur'

Bedum

Dinsdag 19 juni 2007 is het weer zover. Dan is Bedum weer helemaal in de ban van de fiets. Wat ooit is begonnen als een éénmalige dorpsactiviteit is nu uitgegroeid tot een waar sportspektakel. Voor de 24e keer zal de bekende Omloop van Bedum worden gehouden. Zowel voor de renners als voor het publiek een spectaculaire wielerronde. Voor de 120 renners is het afzien in de 53 rondes die gereden moet worden om als eerste te finishen. De renners vinden het een veilig en mooi parcours in het centrum van het dorp Bedum. Het is tegelijk één van de snelste parcoursen van Nederland.

De renners bereiken hier snelheden tot wel 55 km per uur! Voor de vele bezoekers is het aantrekkelijk om vanaf de zijlijn te zien hoe snel en elegant de wielrenners de 100 kilometer afleggen.

Bij de komende 24e editie zal start en finish komen te liggen aan de Molenweg ter hoogte van de Kapelstraat. Om klokslag 19.00 uur start de spectaculaire wielerronde, met 120 renners, over 53 ronden en 100 km voor de boeg over één van de snelste parcoursen van Nederland.
Het startschot wordt gegeven door Wilte Everts, Burgemeester van Bedum.
Provincie:
Tag(s):