donderdag, 7. juni 2007 - 20:09

"Pffff het zit er op!"

Amsterdam

Al sinds 1941 wordt ieder jaar de avondvierdaagse georganiseerd. En daaraan doen ieder jaar zo'n 225.000, meestal jonge, deelnemers mee. Dat betekend theoretisch dat iedere Nederlander de tocht minstens een keer in zijn leven heeft gelopen. Ruim 225 gemeenten organiseren ieder jaar de wandelmars van 5 of 10 kilometer, die op 4 achtereenvolgende avonden plaatsvindt. Voor dit jaar zit het er weer op!

Sinds de eerste tocht in 1941 is er aan de wandelmars niet veel veranderd, de afstanden zijn hetzelfde en ook de intocht en de medailles zijn hetzelfde gebleven. De intocht op de laatste dag wordt ook nog steeds muzikaal ondersteund door de lokale fanfare.

Ieder jaar groeit het aantal deelnemers, dus wandelmarsen zijn nog net zo populair als vroeger. Inmiddels zijn er ook een aantal varianten op de wandeltocht namelijk de fiets- en zwemvierdaagse.

Door de warmte de afgelopen dagen was het best lastig om de wandleing vol te houden, vooral de kleintjes vonden het donderdag, de laatste dag, erg warm. Maar gelukkig zit het er weer op en konden ze hun bloemen en medaille in ontvangst nemen.
Provincie:
Tag(s):