dinsdag, 20. februari 2007 - 9:14

Prijs voor APK-keuring voor rollators

Oostvoorne

Met het idee van een halfjaarlijkse onderhoudsbeurt voor
rollators door technische scholen, heeft Hannie van der Hoek uit Oostvoorne de hoofdprijs van de Univé Veiligheidsprijs gewonnen.

Afgelopen week ontving zij 15.000 Euro en de Univé Gouden Keukentrap uit handen van oud-Tweede-Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven op de Huishoudbeurs in de RAI in Amsterdam. De Univé Veiligheidsprijs is een initiatief van Univé Verzekeringen en Stichting Consument & Veiligheid. Met dit initiatief hopen beide organisaties de leefomgeving in en om het huis een stuk veiliger te maken.

Slecht onderhoud blijkt een van de belangrijkste oorzaken te zijn voor ongevallen met rollators. Een halfjaarlijkse apk-keuring is een preventieve maatregel die de veiligheid voor gebruikers in en om het huis verbetert, gaf Jeltje van Nieuwenhoven aan. 'Maar het idee gaat verder; door de koppeling van technische scholen bij het onderhoud, komen jong en oud in contact met elkaar. Dit vergroot volgens ons de maatschappelijke betrokkenheid bij een vergrijzende maatschappij en brengt daarnaast generaties dichter bij elkaar'.
Provincie:
Tag(s):