dinsdag, 27. maart 2007 - 14:12

Rap Battle tussen politie en jongeren bereikt doel

Amsterdam

Op vrijdag 23 maart is de finale van de 'rap battle' succesvol verlopen. Nadat er een drietal voorrondes waren gehouden op 3,10 en 17 maart werd de finale 23 maart gehouden in de Heineken Music Hall. De politie Amsterdam-Amstelland kijkt tevreden terug op de serie evenementen die vooral bedoeld was om jongeren te bereiken.

Onorthodox
Ook buiten de regio trok het initiatief volop aandacht. Vorige week won het korps Amsterdam-Amstelland de Diversiteitprijs. Tijdens de uitreiking daarvan werd de rap battle nog met name genoemd als een geslaagde, onorthodoxe manier om met jongeren in contact te komen. En dat is precies wat het korps wil doen: de drempel verlagen, het imago van de politie verbeteren, en een nieuwe groep potentiële collega's aanboren.

Undercover
De jongeren die op de party’s zijn afgekomen willen vooral undercover en bij de ME. Maar, als ze meer horen over het traject dat daaraan vooraf gaat, zijn ze echt geïnteresseerd. De belangrijkste boodschap die de politie wil overbrengen is dat het een geweldige baan is. Dat klinkt cliché, maar het is echt afwisselend en spannend en je staat overal met je snoet vooraan.

Jongeren waren enthousiast over de battle en de politie hoopt daardoor meer nieuwe collega's te kunnen werven.

Videowalls
De jongeren konden in de Heineken Music Hall ook op een ontspannen manier kennis maken met medewerkers van de politie. Politiemensen stonden klaar om vragen te beantwoorden over alle aspecten van het werk bij de politie. Voor diegenen die liever op eigen houtje informatie in willen winnen, waren er computers en videowalls waarop informatiefilmpjes worden afgespeeld.

Wederzijds respect
Hoewel het er tijdens de raps zo nu en dan heftig aan toe ging, er was zelfs een rapper die sneren uitdeelde aan de politie, stond wederzijds respect voorop, liet hoofdcommissaris Welten weten dat 'Het waarderen van de verschillen tussen elkaar is de basis voor respect. Om goed politiewerk te kunnen realiseren hebben we collega's nodig uit alle culturen.' Natuurlijk hoopt hij dat een aantal van de jongeren gaat solliciteren bij de politie maar wanneer dat niet gebeurt zijn beide partijen in ieder geval dichterbij elkaar gekomen.
Provincie:
Tag(s):