maandag, 5. maart 2007 - 10:37

Record omzet bouw

Amsterdam

De omzet in de bouw is in 2006 met ruim 7 procent gestegen. De omzet was hoger dan in het topjaar 2002. Nooit eerder was de omzet in de bouw zo hoog. De omzet van het groot- en middenbedrijf in de bouw begon in 2005 na enkele mindere jaren weer te stijgen. In 2006 is deze stijgende lijn versterkt voortgezet. Dit geldt voor alle branches binnen de bouw

De hoogste groei werd gerealiseerd door de bedrijven in de grond-, water-en wegenbouw (GWW). Zij zagen hun omzet in 2006 met maar liefst 10 procent toenemen. De bedrijven in de burgerlijke en utiliteitsbouw (B&U) boekten in 2006 een omzetstijging van ruim 7 procent. De omzet van de overige bouwbranches groeide met ruim 5 procent.

De sterke omzetgroei van de bouw in 2006 is onder meer te danken aan de forse stijging in het vierde kwartaal. In deze periode behaalden de bedrijven in de GWW-sector een omzetgroei van maar liefst 13 procent. Bijna een derde van de totale omzet van de bouw in 2006 werd behaald in het vierde kwartaal.

Ook het eerste kwartaal was bovengemiddeld. De omzet voor de totale bouw nam toen ruim 10 procent toe. De bedrijven in de B&U zagen hun omzet in dit kwartaal met ruim 12 procent stijgen. In het tweede en derde kwartaal was de omzetontwikkeling voor de bouw positief, maar lager dan de gemiddelde jaargroei.
Categorie:
Tag(s):