donderdag, 15. februari 2007 - 9:46

Rhenen wil gebruik Ponlijn open houden

Rhenen

De gemeente Rhenen wil het gebruik van de spoorlijn tussen Leusden en De Haar (Ponlijn) open houden. Daarom heeft de gemeente bezwaar aangetekend tegen het besluit van de minister van Verkeer en Waterstaat om de status ‘lokaal spoor’ voor dit traject van de spoorlijn in te trekken.

De gemeente Rhenen heeft samen met de gemeente Veenendaal al langer de wens om de spoorlijn Amersfoort - Rhenen te activeren. En maakt zich hiervoor al jaren sterk. De moeilijkheden van de bereikbaarheid in deze regio kan met de aanleg van de spoorlijn Amersfoort – Rhenen grotendeels opgelost worden. Reizigers uit Rhenen en Veenendaal zouden van deze spoorlijn gebruik kunnen maken om een directe verbinding te krijgen met noordoost Nederland.

Ook hebben de gemeenten Wageningen, Ede, Rhenen en Veenendaal (WERV) gezamenlijk de intergemeentelijke Structuurvisie WERV opgesteld. In deze structuurvisie staat de reactivering van de spoorlijn Amersfoort – Rhenen hoog op de op agenda. Met het intrekken van de status ‘lokaal spoor’ - zoals de minister wil - wordt de haalbaarheid van de reactivering van de spoorweg Amersfoort – Rhenen een stuk kleiner.
Provincie:
Tag(s):