zaterdag, 1. december 2007 - 10:48

Roparum levert 500.000 euro op

Rotterdam

Tijdens het Roparun gala 2007 schenkt Stichting Roparun bijna een half miljoen euro aan projecten gericht op kinderen en kanker. Dit geldbedrag is beschikbaar gesteld door Stichting Roparun en zal gebruikt worden voor sportprojecten ten behoeve van kinderen na de ziekte kanker. De stichting ondersteunt middels een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam dit jaar in totaal ruim 40 doelen. Deze doelen houden zich bezig met de verbetering van de kwaliteit van leven bij kankerpatiënten. In totaal reikt de stichting tijdens het feestelijke gala ruim 3,7 miljoen uit.

Een substantieel deel van deze totale opbrengst gaat naar het VU medisch centrum. Zij ontvingen 288.000 euro voor de ontwikkeling van een programma speciaal gericht op kinderen. Een goede, lichamelijke, conditie van kankerpatiënten is belangrijk zowel tijdens als na de behandeling.

"De kwaliteit van leven van kinderen met kanker, tijdens en na de behandeling kan hierdoor weer een grote stap voorwaarts maken" aldus een gelukkige Eline van Dulmen-den Broeder. Zij neemt namens het VU medisch centrum de cheque in ontvangst uit handen van topsporter Yuri van Gelder."Sport is voor mij natuurlijk heel belangrijk, ik ben er dagelijks mee bezig. Maar voor deze kinderen is sporten eigenlijk nog veel belangrijker, het is voor hen een onderdeel van het herstel en hun verdere toekomst." vertelt Topturner van Gelder.

"Met de bijdrage van de Roparun is het VU medisch centrum in staat om gedurende 4 jaar een programma te ontwikkelen waarbij lichamelijke en psychosociale aspecten een grote rol spelen. Er zullen trainingsprogramma's aangeboden worden aan kinderen met kanker die op termijn ook in andere centra gebruikt kunnen worden." aldus Eline van Dulmen-den Broeder.

"Het belang van sport en bewegen is algemeen bekend maar heeft in de zorg voor kankerpatiënten nog niet altijd de hoogste prioriteit gehad. Daar hopen wij middels deze schenking verandering in te brengen" aldus Peter van der Noord, voorzitter van de Stichting Roparun.
Provincie:
Tag(s):