donderdag, 3. mei 2007 - 23:17

Sevilla opnieuw in eindstrijd UEFA Cup

Sevilla is, net als vorig jaar, ook dit seizoen doorgedrongen tot de eindstrijd van de UEFA Cup. Een 2-0 zege op Osasuna was daarvoor net genoeg. In de finale treft de nummer twee van de Primera Division Espanyol, dat twaalfde staat.

In een van beide kanten matige eerste helft, was het toch de thuisploeg die het meeste aanspraak maakte op een goal in deze halve finale en die ook kreeg. In de 37e minuut baande Luis Fabiano zich met de bal door het hart van de Osasuna-defensie, waarna hij, met enig geluk, de bal beheerst onder doelman Lopez Ricardo schoof.

Na de onderbreking keerden de veldverhoudingen langzaam in de richting van Sevilla dat zich steeds vaker in de zestien van Osasuna liet zien. Dirnei Renato beloonde die moeite door uit een prachtige pass van verdediger Daniël Alves de bal in de lucht langs de compleet uit positie verkerende Ricardo te springen. Het moment had veel weg van de goal die Johan Cruijff scoorde tegen Brazilië in de halve finale van het WK 1974 (Duitsland). Dit keer kwam de bal echter van rechts. Na die 2-0 kwam Sevilla nauwelijks meer in gevaar.

De UEFA Cup-finale tussen Sevilla en Espanyol is op woensdag 16 mei in Glasgow.
Categorie:
Tag(s):