woensdag, 4. april 2007 - 18:41

Start veilige fiets- en voetgangersverbinding

Zuidhorn

Deze week zijn aannemers langs de Rijksstraatweg bij Zuidhorn aan de voorbereidingen voor de bouw van een spoorwegonderdoorgang begonnen. Deze onderdoorgang wordt een veilige en prettige fiets- en voetgangersverbinding tussen de nieuwe wijk de Oostergast en het dorpscentrum van Zuidhorn.

Een nieuw betonnen spoordek van 90.000 kg wordt in zijn geheel gebouwd aan de noordoostkant van het spoor, aan de kant van de Rijksstraatweg. In het weekend van 1 tot en met 3 september wordt het spoorverkeer stilgelegd. In dat weekend wordt het spoordek op wielen op zijn plek gereden.

Wanneer alles volgens planning verloopt, rijden de treinen op 3 september om 5.00 uur weer en is de onderdoorgang een feit.

De spoorwegonderdoorgang wordt ruim vijftig meter breed en krijgt in het midden een peiler. Hier¬voor is gekozen om een breed zicht te krijgen van en naar het dorpscentrum. De groenvoorzieningen, die in de nieuwe woonwijk komen, krijgen zo een logische en brede verbinding met de groenzone aan de kant van het dorp. Door deze open aanpak wordt de sociale veiligheid van deze verbinding gewaarborgd. De onderdoorgang is ook geschikt voor rolstoelgebruikers.
Provincie:
Tag(s):