donderdag, 22. maart 2007 - 8:59

Stiptheidsactie douane Rotterdam

Rotterdam

Op donderdag 22 maart voert het douanepersoneel in Rotterdam weer actie voor een goede cao voor de rijksambtenaren. Zij houden van 00.00 tot 24.00 uur een stiptheidsactie. Dat betekent dat zij nauwgezet alle regels en procedures zullen volgen. De bonden verwachten dat zo’n 80 bedrijven in Rotterdam hier hinder, in de vorm van vertraging, van zullen ondervinden.

De gezamenlijke bonden Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak, CMHF en AC organiseren een manifestatie voor het actievoerende douanepersoneel en voor solidaire collega.s uit omringende douaneregio.s. Die manifestatie is van 12.00 tot 13.30 uur aan de Reeweg 16 te Rotterdam. Daar spreekt onder andere Jan Willem Dieten, landelijk onderhandelaar van Abvakabo FNV. De bonden verwachten drie- tot vierhonderd douanebeambten.

De douaneactie maakt deel uit van de acties voor de cao Rijk, die inmiddels in de tiende week zijn. De rijksambtenaren voeren actie voor een goede cao. Zij vragen 2,5 procent loonsverhoging, een flinke stap op weg naar een volwaardige dertiende maand en een compensatie voor de gestegen kosten voor de zorgpremie.
Provincie:
Tag(s):