donderdag, 11. januari 2007 - 13:00

Stork haalt miljoenen order binnen

Stork Fokker AESP, onderdeel van Stork Aerospace, heeft een belangrijke overeenkomst gesloten met Boeing Commercial Airplanes voor het ontwerpen, ontwikkelen en vervaardigen van de eerste serie inboard flaps voor het 747-8 programma en het beheren van de leveranciersketen. De uit composiet materiaal vervaardigde inboard flaps vergroten het vleugeloppervlak tijdens het opstijgen en landen.

Stork Fokker heeft al een succesvolle positie als Boeing leverancier voor grote, complexe casco-onderdelen voor militaire vliegtuigprogramma's. Met het nu toegekende contract breidt zij deze positie uit met een commercieel Boeing programma, hetgeen als een mijlpaal voor Stork Fokker beschouwd kan worden. De delen zullen worden geproduceerd in Papendrecht en Hoogeveen. Dit 2-jarig contract omvat het ontwerp en de fabricage van alle tooling en de fabricage van de eerste serie kleppen.

Voor Stork Fokker AESP is deze overeenkomst een doorbraak in haar relatie met Boeing Commercial Airplanes en een erkenning van zowel haar uitstekende vaardigheden op het gebied van ontwerpen en programma management als haar technische kunnen, waarmee ze koploper in de sector is. Het ontwerp, de ontwikkeling, de vervaardiging en het beheer van de leveranciersketen van de inboard flaps passen perfect bij Stork Fokker AESP's kernactiviteit als specialist in lichtgewicht vliegtuigstructuurdelen.

Vice President Marketing and Sales van Stork Aerospace, Henk Valk: "De selectie van Stork Aerospace weerspiegelt duidelijk het vertrouwen dat Boeing heeft in ons bedrijf en in onze toegewijde, gespecialiseerde werknemers. Dit programma biedt veel potentieel voor de toekomst en positioneert Stork nog sterker als een 'sizeable specialist' in de structures market. Na een serie contracten van Boeing te hebben gekregen voor de bekabeling van de 737, 737-800 en de 777, de 737MMA Raked Wing Tips en de technische ondersteuning voor de 747 LCF en 747-8 engineering, zijn we verheugd met deze nieuwe toezegging. Het is een eer om onderdeel te zijn van het team dat aan de 747-8 werkt."
Categorie:
Tag(s):