donderdag, 20. september 2007 - 19:44

Studio Job wint de Woonbeurs Pin 2007

Landsmeer

Ze maken spraakmakende objecten die op het snijvlak van design en autonome kunst balanceren. Job Smeets en Nynke Tynagel vormen samen Studio Job. Een eigenzinnig vormgeversduo dat internationaal alom lof en bewondering oogst. Time Magazine nam het duo al op in The Design 100. Maandag 24 september volgt de eerste Nederlandse prijs voor Studio Job. De Woonbeurs Amsterdam eert Job Smeets en Nynke Tynagel met de Woonbeurs Pin 2007.

De Woonbeurs Pin wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die belangrijk is voor het Nederlandse interieur.

Eigenzinnigheid is een belangrijk kenmerk van het ontwerpersduo. Smeets en Tynagel zijn beiden gevormd aan de Design Academy Eindhoven en in die zin designer te noemen. Ze ontwerpen voornamelijk exclusieve projecten, objecten en producten in opdracht van musea, bedrijven en architecten. Vaak gaat het om unica.

In het verleden werkte Studio Job onder meer voor Swarovski, Koninklijke Tichelaar Makkum en Galerie Dilmos. De impossante kroonluchter uit de Paper Collection is opgenomen in de collectie van Moooi. Voor de wintercollectie 2004-2005 van Viktor & Rolf ontwierpen Smeets en Tynagel patronen op stof.

Tijdens de Salone di Mobile afgelopen april in Milaan stal Studio Job de show met het Silverware project: sculpturen, meubels en uitvergrote gebruiksvoorwerpen helemaal ingelegd met zilveren mozaïektegels van Bisazza. De presentatie van de serie kolossale, glimmende producten maakte binnen én buiten de designwereld diepe indruk. Een adembenemende collectie die al snel the talk of the town was.

Op de Woonbeurs Amsterdam krijgt Studio Job een passend eerbetoon bij de entree van de designhal (hal 8). Smeets en Tynagel maken speciaal voor deze gelegenheid een wand die een uniek inkijkje geeft in hun manier van werken en denken. Beelden van eerder en toekomstig werk, schetsen, krabbels en nieuwe ontwerpen zijn tijdens de hele beurs te bewonderen, verzameld en gerangschikt door Studio Job zelf.
Categorie:
Tag(s):