woensdag, 24. januari 2007 - 21:00

Thalys succesvol in 10e verjaardagsjaar

Utrecht

Thalys heeft 2006, het jaar waarin zij haar 10-jarig bestaan vierde, afgesloten met zeer goede resultaten. Het aantal reizigers steeg in 2006 met 6,5 % tot een totaal van 6,5 miljoen op het gehele Thalysnetwerk. De grootste reizigersgroei sinds 1999. Ook de Thalys-treinen tussen Amsterdam en Parijs dragen bij aan deze groei: in 2007 wordt op deze route de 10-miljoenste reiziger verwacht. Dit heeft NS woensdag laten weten.

Jean-Michel Dancoisne, Algemeen Directeur van Thalys International, heeft de omzet van Thalys in drie jaar tijd zien stijgen met 21% tot 363 miljoen euro: “Ik ben bijzonder tevreden met dit succes dat het belang aantoont van een dynamisch commercieel beleid, gevoerd door een bedrijf dat aan de behoeften van zijn klanten voldoet�.

Ook Jan Willem Siebers, Commercieel Directeur van NS Internationaal is tevreden: “Wij hebben in 2006 een kleine 9% meer tickets naar Parijs verkocht dan het jaar daarvoor. We zien ook dat onze selfservice strategie aanslaat: 28% van de tickets richting Parijs zijn verkocht via het internet�.

De goede resultaten zijn het gevolg van de voortdurende marketinginspanningen, maar hebben ook te maken met grote evenementen zoals het Rembrandtjaar in Amsterdam. Ook in 2007 blijft Thalys een actieve rol spelen bij evenementen. Zo heeft Thalys op 10 januari jl. de 100e verjaardag van Hergé, de geestelijke vader van Kuifje gevierd. Ter gelegenheid hiervan heeft Thalys één van de treinstellen gehuld in beelden van Kuifje. Deze speciale Kuifje-Thalys rijdt tot 28 februari 2007 op het Thalysnetwerk en is dus ook in Nederland te bewonderen.

Thalys zal vanaf juni 2007 het station Antwerpen-Berchem verruilen voor de gloednieuwe hogesnelheidsterminal van Antwerpen-Centraal. Een belangrijkse verbetering voor Thalys- reizigers naar Antwerpen, die dan hartje centrum kunnen uitstappen. Verder worden alle Thalys-treinen vanaf eind 2007 uitgerust met internet aan boord.
Categorie:
Tag(s):