vrijdag, 16. maart 2007 - 11:09

Turks koffiehuis Taksim dicht na drugsvondst

Breda

Burgemeester Van der Velden heeft Turks koffiehuis Taksim aan Tramsingel 95 voor één jaar gesloten. Geconstateerd is dat er vanuit ‘Taksim’ wordt gehandeld in drugs. Ook de buurt gaf al enige tijd signalen over vermeende drugshandel. Afgelopen najaar is het Turks koffiehuis Taksim geopend. ‘Taksim’ is geen gedoogde coffeeshop en valt dus niet onder het gedoogbeleid voor coffeeshops. Het is een droge horeca-inrichting, waar geen alcohol en geen softdrugs mogen worden verkocht

Tijdens een controle van de politie begin januari had een klant bij het verlaten van ‘Taksim’ softdrugs bij zich. Bij de daarop volgende controle trof de politie in het koffiehuis diverse hoeveelheden hennep en in de jas en auto van de eigenaar een grote hoeveelheid hasjiesj aan. In totaal ging het om bijna twee kilo drugs.

Op basis van de constatering dat er vanuit ‘Taksim’ wordt gehandeld in softdrugs heeft de burgemeester besloten de inrichting voor één jaar te sluiten. Dit om de loop uit het pand te halen, zodat er in de toekomst geen handel in drugs meer plaatsvindt en de overlast voor de buurt verdwijnt.
Provincie:
Tag(s):