donderdag, 15. februari 2007 - 18:22

Twee jaar rijontzegging na veroorzaken dodelijk ongeval

Middelburg

Een 53-jarige vrouw uit Middelburg is door de rechtbank veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur, een rijontzegging van twee jaar en een voorwaardelijke boete van 5000 euro. De vrouw veroorzaakte vorig jaar op 19 september bij Zeeuwse Hoek een ongeval dat aan een 21-jarige vrouw en een 10-jarig meisje het leven kostte. Twee andere kinderen raakten gewond.

Volgens de rechter was de vrouw haar aandacht achter het stuur enkele ogenblikken helemaal kwijt. Daardoor kwam ze met haar terreinwagen in de berm, stuurde bij en kwam vervolgens op de verkeerde weghelft terecht. Daar botste ze tegen een personenauto met daarin een 21-jarige onderwijzeres en vier leerlingen. De lerares was op slag dood, een 10-jarig meisje overleed een dag later. Een 11-jarig meisje lag drie weken in coma en een 12-jarige jongen raakte ook gewond. Een ander 11-jarig meisje bleef ongedeerd.

Naast de taakstraf en een rijontzegging moet de vrouw ook 2500 euro storten op de rekening van Slachtofferhulp Nederland. De eis van een half jaar voorwaardelijke celstraf door het OM werd niet overgenomen door de rechtbank. Die vond dat er 'in dit geval' geen preventieve werking uitging van een voorwaardelijke celstraf.
Provincie:
Tag(s):