maandag, 12. februari 2007 - 10:00

Tweede dag van het Keuken-concurrent Masters of Darts toernooi

Hengelo

Zondag 11 februari 2007 Expo Center Hengelo

Dag twee van het Keukenconcurrent Masters of Darts evenement the Battle of the Nations. Met het Engelse team met 4-1 aan de leiding een taak voor de Nederlandse spelers in ieder geval weer langszij te komen. Een niet eenvoudige opgave, want gisteren hebben we kunnen zien dat Taylor, Lloyd, Mardle, Manley en King uiterst serieus deze Nederland vs Engeland match in zijn gegaan.

Phil Taylor, die in de eerste wedstrijd van start ging tegen Roland Scholten, heeft tegen alle verwachtingen in een verliespunt achter zijn naam staan. Klaar voor revanche dus. Maar ook Roland kreeg gisteren een nederlaag te verwerken en ook hij zal zijn gram willen halen.

Het begon er op te lijken dat Roland het kind van de rekening werd, want Taylor was de eerste twee sets fenomenaal. Met finishes van 118, 154 en 143 won Taylor de eerste set met 3-0 en de tweede werd ook 3-0 zonder dat Roland echt druk kon zetten in die set. 2-0 achter en Phil in bloedvorm, werd de balans al opgemaakt en zaten we al met de gedachten bij de volgende match. Maar er gebeurde iets op het podium, Phil kon het bord en dubbels in eens niet meer zo goed vinden en Roland kon na zes verloren legs eindelijk zijn eerste leg pakken. Daarna gingen de legs om en om en in de vijfde leg viel het kwartje naar de goede kant en won Scholten de set om vervolgens in de vijfde leg van de vierde set de kans op 2-2 niet kon verzilveren en de set en de match aan Taylor moest laten.

Sestanden: 0-3, 0-3, 3-2 en 2-3

We hadden het al over de tweede partij, dat was Mervyn King tegen Raymond van Barneveld. Raymond de eerste verloren en King veegde de vloer aan met
Jelle Klaasen. We zagen een mooie wedstrijd van beide spelers die om en om de set naar zich toe trokken. Raymond de eerste, King de tweede en de derde, waarbij we aantekenen dat in die twee sets Raymond toch weer teveel dubbels miste en die ‘lose dart’ in de vijf had. Een sterke vierde set die met 3-0 gewonnen werd gaf de burger moed, het werd echter een zelfde scenario als de dag ervoor voor Raymond. Een goede start in de set werd teniet gedaan door een paar voor zijn doen matige scores en King bleef in de race. Opnieuw een tie break met eenzelfde uitslag als gisteren 4-2 voor King. Wederom een verlies partij voor Barney, en het wordt nu wel heel moeilijk voor hem de finale te halen.

Sestanden: 3-1, 1-3, 2-3, en 3-0, 2-4

Na de twee geweldig spannende wedstrijden ging het publiek op de banken voor een wedstrijd die waarschijnlijk de prijs zal ontvangen voor de partij met het hoogste entertainment gehalte van het toernooi. Michael van Gerwen en tegenstander Wayne Mardle maakten er werkelijk een spektakel van. Met high class darts en heel, héél veel show. Het publiek smulde ervan, en ondanks het iest mindere bezoekersaantal dan gisteren leek het of het dak er af ging. Alles kwam in de match voorbij, de Mardle shuffle, de getuite lippen van Michael, hoge scores en finishes, het was smullen deze partij die op overtuigende wijze door Michael van Gerwen werd gewonnen met 3-1 en zijn ongeslagen in het Nederlands team bleef behouden. Stand Nederland - Engeland 2-6

Sestanden: 3-0,2-3,3-2 en 3-0

Misschien geïnspireerd door het succes van zijn maatje, wie zal het zeggen? Maar in de derde match van de avond kregen we te maken met een herboren Jelle Klaasen. Niet direct in het begin tegen Colin Lloyd, want Jelle is nog steeds opzoek naar dat beetje meer zelfvertrouwen. Gisteren immers ging het toch ook niet lekker, en dat blijft soms lang hangen. Een bijna troosteloze 2-0 achterstand was dan ook het gevolg na amper 15 minuten. We zagen de zeven al staan aan Engelse zijde, gelukkig dacht Jelle er anders over.

Opeens kon alles weer, het ritme was er de opegen scherp, de darts in sneltreinvaart en de dubbels snel gevonden. In de derde leg ondanks een 2-2 stand was inmiddels het vertrouwen gegroeid. Jelle pakte zijn eerste set en was daarna niet meer te houden. Jaws kreeg een koekje van eigen deeg in de twee erop volgende set die Jelle met 3-1 won. Het eerste punt heeft the Matador binnen, maar ik denk dat we nu meer zullen gaan zien.

Sestanden: 1-3, 1-3, 3-2, 3-1 en 3-1

Vincent van der Voort en Peter Manley vormden het sluitstuk van de avond. Zo laat een moeilijke opgave, zeker na zoveel mooie partijen. Maar ook het kijk plezier van deze wedstrijd lag hoog, zeker omdat Vincent van der Voort de eerste set op voorsprong kwam. In de tweede werd het al weer iets stiller in de zaal omdat Manley op gelijke hoogte kwam.

In de derde set alles weer op de punt van de stoel na de fraaie 3-1 set winst van Vincent. Helaas bleef het daarbij want de twee volgende set werden in het voordeel van One Darts beslecht. Daardoor bleef het verschil vier punten in het voordeel van het Engelse team.