dinsdag, 13. februari 2007 - 10:35

Tweede werkconferentie Draadloos Open Zeeland

Schoondijke

Woensdag 14 februari zet het haalbaarheidsonderzoek naar Draadloos Open Zeeland (DOZ) een vervolgstap in de vorm van een 2e werkconferentie. Stond de 1e conferentie op 28 november 2006 in het teken van de kennismaking met de (on)mogelijkheden van deze nieuwe technologische ontwikkeling, nu staat de concrete toepassing van DOZ centraal.

Als basis hiervoor dienen de uitkomsten van de workshops waarin de vragen en ideeën uit de workshops zijn uitgewerkt. Geïnteresseerden die de 2e conferentie willen bijwonen, kunnen zich aanmelden op www.vaips.net/doz. De werkconferentie begint om 14.00 uur in het Technologisch Bedrijven Centrum Zeeland in Schoondijke.

De provincie Zeeland, de gemeente Sluis, de Rabobank West-Zeeuws-Vlaanderen (stimuleringsfonds) en VAIPS hebben de krachten gebundeld om een vernieuwende technologische ontwikkeling die typisch Zeeuws is: Draadloos Open Zeeland (DOZ). Waar nu vooral gewerkt wordt met vaste verbindingsstations zoals bij internet, maakt DOZ gebruik van draadloze stations.

Hierdoor ontstaat provinciebreed een breedbandige netwerkverbinding die voor bedrijven, burgers, toeristen en recreanten eenvoudig en kosteloos toegankelijk is. Dat is een grote stap vooruit in de digitale communicatie en media, zowel publiek als privaat. Op dinsdag 28 november hebben de initiatiefnemers en projectbegeleider VAIPS de (on)mogelijkheden van DOZ met deskundigen en potentiële belanghebbenden uit diverse sectoren en branches besproken tijdens een 1e werkconferentie.

De ideeën en vragen die daarin naar voren kwamen, zijn in januari in een aantal workshops uitgewerkt. De resultaten daarvan worden 14 februari in een 2e werkconferentie gepresenteerd.
Provincie:
Tag(s):