zondag, 25. november 2007 - 22:16

Twente krijgt Spartaanse muur niet omver

(Elfvoetbal) Sparta heeft in de eerste competitiewedstrijd onder interim-trainer Adrie van Tiggelen een behoorlijk resultaat behaald. De Kasteelheren speelde knap gelijk tegen het sterke FC Twente. Sjaak Polak opende de score met een vrije trap na twintig minuten. De bezoekers zochten naar een doelpunt en vonden die pas laat in de tweede helft. International Orlando Engelaar schoot raak na een diepe pass van Braafheid.

De Spartanen wisten zich de eerste twintig minuten geen raad met het aanvallende spel van de bezoekers. Blaise N'Kufo werd twee keer vrijgespeeld, maar de Zwitser had het vizier niet op scherp staan. Uitgerekend Sjaak Polak (ex-Twente) scoorde de openingstreffer uit een vrije trap. De Kasteelheren kregen vertrouwen na de treffer en herstelde de organisatie achterin. De bezoekers bleven goed combineren, maar kwamen niet door de 'Spartaanse muur' heen. Alleen Orlando Engelaar was nog enigzins dichtbij met een afstandschot.

In het tweede bedrijf bleef het spelbeeld onveranderd. De Enschedeërs zochten wanhopig naar een doelpunt. De kansen van de bezoekers waren op een hand te tellen. El Ahmadi schoot vanaf dichtbij tegen de benen van Westerveld, na een sublieme steekpass van Engelaar. Pas na zeventig minuten vond Twente wat het zocht. Edson Braafheid verstuurde een prachtige lange pass, Engelaar schoot simpel langs Sparta-doelman Westerveld. Sparta ging na de gelijkmaker plots aanvalllender voetballen. Invaller Yuri Rose kreeg nog twee kopkansen, maar ging daar te onzorgvuldig mee om. Clubtopscorer Blaise N'Kufo kreeg na een pass van Hersi een uitgelezen mogelijkheid, maar de Zwitser onderstreepte zijn ongelukkige middag, zijn kopbal belandde over het doel van Westerveld.

Met interim-trainer van Tiggelen lijkt Sparta de juiste man te hebben gevonden. Verdedigend zag het er bij de Kasteelclub uitstekend uit. Vooral debutant Nathan Rutjes betaalde het vertrouwen van zijn coach ruimschoots uit. Ook het Nigeriaanse talent Ayodele Adeleye maakte veel Twentse aanvallen onschadelijk.

De Rotterdammers dragen de rode lantaarn over aan Willem II. De Tilburgers hebben evenveel punten, maar een minder goed doelsaldo dan de Spartanen.
Categorie:
Tag(s):