donderdag, 22. februari 2007 - 21:31

Uitkeringsgerechtigden aan de slag bij taxibedrijf

Deventer

Negen uitkeringsgerechtigden uit Deventer en Zutphen gaan in maart 2007 aan de slag als chauffeur bij taxibedrijf DETO Personenvervoer. Zij zijn daar de afgelopen maanden voor opgeleid door J&OO chauffeursservice. Na een proefperiode krijgen zij allen een jaarcontract en zijn daarmee uit de uitkering.

De negen voormalig uitkeringsgerechtigden konden om uiteenlopende redenen geen werk vinden in hun eigen vak. DETO Personenvervoer had ervaring met de gemeente Deventer; eerder ging in 2006 een uitkeringsgerechtigde aan de slag als monteur. Toen DETO Personenvervoer later het regiotaxivervoer uitvoerde in Deventer, Lochem en Zutphen, benaderde DETO de gemeente met de vraag of er uitkeringsgerechtigden waren die omgeschoold konden worden tot chauffeur.

Na een korte opleidingsperiode hebben de negen chauffeurs (6 mannen en 3 vrouwen) met behoud van uitkering een maand proefgedraaid. Vervolgens krijgen de chauffeurs een contract aangeboden voor 32 uur per week, voorlopig voor de periode van een jaar.
Provincie:
Tag(s):