maandag, 19. maart 2007 - 17:14

Veel Duitsers tijdens open dag Hanzehogeschool

Groningen

Ongeveer 12.000 belangstellenden hebben afgelopen zaterdag 17 maart de Open Dag van de Hanzehogeschool Groningen bezocht. Voor het merendeel waren de bezoekers havo-, vwo- en mbo-scholieren die samen met hun ouders een kijkje kwamen nemen, maar er waren ook werknemers en –gevers op zoek naar een deeltijdstudie. Bovendien kwamen er bijna 250 geïnteresseerde Duitse aspirant-studenten op de Open Dag af.

De bezoekers uit Duitsland kregen een apart programma aangeboden. Na een welkomstwoord door de dean van de International Business School, Paul Ganzeboom, gaf ‘das D-team’ (het eigen Duitslandteam van de hogeschool) een korte inleiding.

De aspirant-studenten zijn geïnteresseerd in internationale opleidingen als Betriebswirtschaft, International Communication, International Business School en International Facility Management, maar de interesse reikt over de volle breedte van het studieaanbod: van werktuigbouwkunde tot dans. Om ook die studenten goed voorbereid aan hun studie te laten beginnen, biedt de hogeschool een gratis zomercursus NL aan.
Provincie:
Tag(s):