vrijdag, 25. mei 2007 - 15:54

Veel files door vakantieverkeer

Utrecht

De naderende Pinksterdagen zullen vrijdag voor extra verkeersdruk zorgen op de Nederlandsen wegen. Rond het middaguur ontstonden al de eerste files en dat zal volgens de ANWB in een rap tempo toenemen. Het grootste aantal files wordt rond 17.00 uur verwacht. De totale lengte zal dan rond de 350 kilometer liggen. Dit zal een combinatie zijn van het gewone woon- en werkverkeer en vakantieverkeer.

Niet alleen vrijdag moet men rekening houden met extra drukte op de wegen. De ANWB schat dat er met de Pinksteren ruim 900.000 Nederlanders er op uit trekken, waarvan er 550.000 in Nederland blijven. Naast de Nederlanders brengen ook nog enkele duizenden buitenlandse toeristen de Pinksteren in ons land door.

Vooral de Friese meren, de Veluwe en de kust zullen in trek zijn. Tevens staat er een aantal grote evenementen op het programma. In het Limburgse Landgraaf wordt het jaarlijkse Pinkpop georganiseerd van 26 t/m 28 mei. Op dezelfde dagen is er Jazz in Duketown in Den Bosch. De Friese Elfsteden fietstoertocht zal op 28 mei een hoop publiek trekken even als de Pinksterraces op het Circuit van Zandvoort.
Provincie:
Tag(s):