woensdag, 21. maart 2007 - 8:42

Vijverdal laat Sterflat 'ontploffen'

Maastricht

Op 14 april wordt de markante hoogbouw van Vijverdal Maastricht neergehaald. Het neerhalen gebeurt door het aanbrengen van explosieven, zo meldt het centrum voor de geestelijke gezondheidszorg. Deze worden zodanig aangebracht en ontstoken dat het gebouw systematisch in elkaar zal storten.

De voorbereidingen voor de sloop zijn in januari al gestart. Uit het gebouw zijn verschillende materialen gedemonteerd en gescheiden afgevoerd. Het in beperkte mate aanwezige asbest wordt eveneens volledig verwijderd. De onderste verdiepingen worden ingepakt met gaas en doek om het wegspringen van kleinere delen zoveel mogelijk te voorkomen. Na de implodatie op 14 april neemt het verder afvoeren van het restafval nog een 12-tal weken in beslag.

Vijverdal sluit met de sloop van de hoogbouw een bouwperiode af van meer dan 6 jaar. De psychiatrie in Maastricht heeft anno 2007 een volledig vernieuwde huisvesting gekregen. Naast een nieuwe kliniek en hoofdentree zijn kleinschalige woonvormen op het terrein gebouwd en een verpleeghuis voor psychogeriatrie. Cliënten en personeel vinden de nieuwbouw een grote verbetering.
Provincie:
Tag(s):