donderdag, 1. maart 2007 - 13:43

Voorarrest verdachte skimmers 90 dagen verlengd

Amsterdam

De raadkamer van de rechtbank in Amsterdam heeft dinsdag 27/2/2007 de gevangenhouding bevolen van vijf mannen voor de duur van 90 dagen. Eerder had de raadkamer al het voorarrest verlengd van één persoon. Alle zes worden verdacht van pinpasfraude. Dit heeft het Parket Amsterdam donderdag bekendgemaakt.

Eind januari heeft de politie Amsterdam-Amstelland bij een controle een aantal verdachten aangehouden in verband met pinpasfraude, het zogeheten "skimmen". Het gaat om 6 mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zij worden verdacht van het skimmen van bankpassen: het op onrechtmatige wijze bemachtigen en kopiëren van pinpasgegevens. Met de gekopieerde bankpasgegevens kunnen rekeningen van slachtoffers worden leeggehaald.

Op 25 januari 2007 heeft het wijkteam Raampoort van de politie Amsterdam-Amstelland drie van de zes verdachten aangehouden tijdens een verkeerscontrole. De verdachten bleken dubieuze bankpassen in hun bezit te hebben. Hierop werd door het wijkteam, onder leiding van een officier van justitie van het arrondissementsparket te Amsterdam, een onderzoek ingesteld. Dit leidde tot de aanhouding van de andere verdachten.

Bij een huiszoeking in een pand van één van de verdachten werden zo'n 200 passen gevonden met vermoedelijk geskimde gegevens. Ook trof de politie apparatuur aan waarmee bankpassen geskimd kunnen worden.

Politie Amsterdam-Amstelland en het OM onderzoeken of er een verband is met andere skimactiviteiten in Nederland of Europa. Ook Interpay is bij het onderzoek betrokken.
Provincie:
Tag(s):