zaterdag, 20. januari 2007 - 16:09

Vrachtwagens niet parkeren in woonwijken

Groningen

Het college van Burgemeester en Wethouders gaat voor de hele stad een parkeerverbod voor grote voertuigen instellen. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan de klachten over geparkeerde vrachtwagens in woonstraten. Vrachtwagens kunnen tijdens avonduren en het weekeinde voortaan parkeren op de bedrijventerreinen in Groningen.

In woonwijken staan steeds vaker vrachtwagens geparkeerd op plaatsen die bedoeld zijn voor personenvoertuigen. Naast ergernis bij bewoners leveren de grote zware voertuigen ook schade op aan de wegen in woonwijken. Ook kunnen de geparkeerde vrachtwagens voor verkeersonveilige situaties zorgen. Het College maakt daarom gebruik van de APV die sinds 2005 de mogelijkheid biedt voertuigen langer van 6 meter of hoger zijn van 2,4 meter op aangewezen plaatsen te laten parkeren. Door de aanwijzing ontstaat er een parkeerverbod voor de rest van de stad. Het parkeerverbod geldt niet op werkdagen van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 18.00 uur.

Voor grote voertuigen heeft het College de bedrijventerreinen aangewezen als parkeerplaatsen in de avond en nacht en tijdens het -weekeinde. Op die momenten is hier in tegenstelling tot de rest van de stad weinig parkeerbehoefte en de terreinen zijn ingericht op grote voertuigen. Het gaat om de volgende locaties:

- Crematoriumlaan.
- Bedrijventerrein Hoendiep: Neutronstraat, Atoomweg, Protonstraat
(tussen Diamantlaan en Neutronstraat).
- Bedrijventerrein Eemskanaal.
- Bedrijventerrein Euvelgunne (alle wegen).
- Bedrijventerrein Eemspoort (alle wegen).
- Bedrijventerrein Winschoterdiep (Duinkerkenstraat en Rouaanstraat).
- Bedrijventerrein Driebond (exclusief het oostelijk deel - autoboulevard).
- Bedrijventerrein Oosterhogebrug (Koningsweg).

Het parkeerverbod voor grote voertuigen in Groningen zal worden aangegeven met een bord bij de bebouwde komgrens van de gemeente. De brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland wordt op de hoogte gebracht.
Provincie:
Tag(s):