vrijdag, 9. maart 2007 - 18:44

Waterschap wordt geplaagd door diefstallen

Ritthem

In de nacht van woensdag op donderdag hebben dieven voor tienduizend euro aan koper, roestvrij staal en aluminium gestolen van het terrein van de rioolwaterzuivering in Ritthem. Waterschap Zeeuwse Eilanden wordt nu al maanden geplaagd door dieven die het vooral voorzien hebben op metalen. De schade loopt in de tienduizenden euro’s.

Bij de diefstal in Ritthem afgelopen week werden een aantal opmerkelijke zaken gestolen, zoals twee lantarenpalen van zes meter lang, een roestvrijstalen pijp van tien meter, in totaal 25 meter aan koperen pijpen en een raamwerk van zes meter. Ook werden de laatste restjes meegeno-men van de in november al gestolen bliksemafleiders van alle gebouwen op de rioolwaterzuivering.

Overigens zijn de bliksemafleiders de laatste tijd nogal in trek bij het dievengilde. Sinds oktober 2006 zijn naast die in Ritthem ook de bliksemafleiders gestolen van een poldergemaal bij Zuid-watering, een pompgemaal in Middelburg, van alle gebouwen bij de rioolwaterzuivering Willem Annapolder, een gebouw in Burgh-Haamstede, het gebouw van de rioolwaterzuivering in Bruinisse, het rioolpersgemaal in Biggekerke, het rioolpersgemaal in Westkapelle en het poldergemaal langs de Zuiddijk in Sint Philipsland. Naast bliksemafleiders worden ook verkeersborden en paaltjes veelvuldig meegenomen.

Zeeuwse Eilanden heeft in alle gevallen van diefstal aangifte gedaan bij de politie. Ook neemt de organisatie maatregelen om te voorkomen dat meer eigendommen kunnen worden gestolen. Mochten voorbijgangers iets gezien hebben waarvan ze achteraf denken dat het misschien ver-dacht is geweest, dan verzoekt Zeeuwse Eilanden hen om contact op te nemen met de politie. Het waterschap is de diefstallen inmiddels goed beu en wil de belastinginkomsten, waar Zeeuwen aan meebetalen, uitgeven aan het beveiligen van dijken, wegen of het voorkomen van wateroverlast en niet aan het vervangen van gestolen materialen.
Provincie:
Tag(s):