maandag, 29. januari 2007 - 19:28

Wethouder roept op tot deelname aan Warme Truiendag

Almelo

De Almelose wethouder Kuiper van Milieu heeft de basisscholen in zijn gemeente opgeroepen mee te doen aan de warme truiendag op 16 februari. Deze dag is door de Raad voor het Klimt uitgeroepen tot Warme Truiendag. Dit betekent dat op deze dag de verwarming bij deelnemende basisscholen een paar graadjes lager wordt gezet. Om geen kou te lijden trekken de leerlingen een warme trui aan. Als de verwarming één graad lager staat, betekent dat 7% minder brandstof uitstoot en dus 7% minder productie van CO2.

Met deze actie worden leerlingen op een speelse manier bewust van klimaat en energie. Leerlingen organiseren allerlei activiteiten zoals een wedstrijd 'brei de langste sjaal', een dans-je-warm-feest met soepbar, kies de warmste leraar/leerling, wie draagt de meeste kleren, aerobics voor kleuters en nog veel meer.

De Gemeente Almelo steunt, samen met tachtig kopstukken uit het bedrijfsleven, deze actie om de nieuwe regering te vragen serieus te werken aan energiebesparing en duurzame energie om de stijging van zeespiegel, een gevolg van de klimaatverandering, te beperken.
Provincie:
Tag(s):