dinsdag, 16. januari 2007 - 16:36

Zeistenaar voor groot aantal ontuchtfeiten voor de rechter

Utrecht

Vandaag is het onderzoek ter terechtzitting tegen een 55-jarige verdachte uit Zeist geopend. Deze zaak betreft een groot aantal ontuchtfeiten in Zeist. De zaak kwam aan het rollen door een aangifte in de zomer van 2006 van een van de slachtoffers. Hoewel de ontucht met haar al enige jaren gestopt was, bleef zij klachten ondervinden van wat haar was overkomen en besloot ze aangifte te doen.

De politie startte daarna het onderzoek en in dit onderzoek werden al snel nog drie en later meerdere aangiften gedaan. In totaal gaat het om meer dan tien aangiften betreffende de periode 1995 tot 2006. De slachtoffers zijn allen afkomstig uit de nabije omgeving van de verdachte. De leeftijd van de slachtoffers ten tijde van de verweten feiten varieert van jonger dan twaalf jaar tot meerderjarig.

Daarnaast wordt de man verdacht van het in bezit hebben van kinderporno. Dit kwam tijdens een huiszoeking bij de man aan het licht. De verdachte werd op 2 oktober 2006 aangehouden en zit sinds die tijd in voorarrest.

Op de zitting vandaag heeft de officier van justitie om aanhouding van de behandeling gevraagd in verband met het horen van getuigen door de rechter-commissaris en het laten verrichten van een onderzoek naar de persoon van de verdachte. De rechtbank heeft de zaak voor onbepaalde tijd aangehouden.
Provincie:
Tag(s):