woensdag, 25. april 2007 - 8:46

Zonnige weer werkt 'verblindend'

Den Haag

Dat het mooie weer niet voor iedereen goed uitpakt blijkt wel uit twee recente ongevallen van de afgelopen twee dagen op de Nederlandse snelwegen. Dinsdag nog reed een vrachtwagenchauffeur nabij het Brabantse Maarheze dwars door het talud de snelweg af.

De chauffeur verklaarde tegenover de politie dat hij een niesbui kreeg dat mede werd veroorzaakt door de felle zon.

Woensdagochtend was het opnieuw raak. Rond 07.15 uur, toen de zon de aarde maar ook de cabine van een 44-jarige vrachtwagenchauffeur uit Zeewolde begon te verwarmen, besloot de chauffeur ter hoogte van Rijpwetering in de richting Den Haag zijn warme trui uit te trekken. Omdat de chauffeur zijn trui niet snel genoeg over zijn hoofd uitgetrokken kreeg, was hij enige momenten het zicht kwijt. Hierdoor stak hij vervolgens drie rijstroken over en kwam in de middenberm tegen de vangrail tot stilstand. Hij raakte hierbij geen andere voertuigen en kwam er zonder ‘kleerscheuren’ van af.

De middenvangrail en de lege trekker en oplegger raakten beschadigd. De linker rijstrook van de rijksweg A4 ter hoogte van Rijpwetering richting Den Haag raakte daarbij enige tijd geblokkeerd.
Provincie:
Tag(s):