donderdag, 10. januari 2008 - 21:25

117.000 bezoekers naar Herinnerings-centrum Kamp Westerbork

Westerbork

Meer dan 117.000 bezoekers hebben het afgelopen jaar het Herinneringscentrum Kamp Westerbork bezocht; een stijging van 15% ten opzichte van 2006. Hiermee is ‘Westerbork’ na het Groninger Museum het drukst bezochte museum in het noorden van het land.

De sinds jaren steeds stijgende bezoekersaantallen is in alle bezoekersgroepen terug te vinden. Opmerkelijk is dat van het totale aantal een vijfde deel schoolgroepen zijn uit basis- en voortgezet onderwijs. Uit de geografische herkomst van deze scholen blijkt dat ze afkomstig zijn uit het hele land; dit geldt ook voor de individuele bezoekers.

Ook bezoeken jaarlijks ruim 300.000 bezoekers het voormalig kampterrein. Het Herinneringscentrum Kamp Westerbork biedt regelmatig gratis rondleidingen aan op het kampterrein, de belangstelling hiervoor is groeiende.

Voor 2008 staan er een aantal bijzondere tentoonstellingen en activiteiten op de agenda. Zo zal het feit dat het Herinneringscentrum Kamp Westerbork haar 25-jarig jubileum bereikt in april niet ongemerkt voorbij gaan. Verwacht mag worden dat in 2008 wederom veel bezoekers het Herinneringscentrum Kamp Westerbork en het voormalig kampterrein gaan bezoeken.
Provincie:
Tag(s):