donderdag, 6. november 2008 - 13:49

Aanpak overgewicht kinderen faalt

Den Haag

Het kabinet en het bedrijfsleven moeten de aanpak van overgewicht bij kinderen aanscherpen. De doelstelling voor 2010 wordt anders niet gehaald.

Dat zegt Paul Rosenmöller vandaag bij de presentatie van het jaarverslag Energie in Balans 2008 aan staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Jet Bussemaker tijdens de Nationale Balans Top in Corpus in Oegstgeest.

In 2005 is in een convenant vastgelegd dat het aantal kinderen met overgewicht in 2010 moet afnemen. Maar volgens Rosenmöller groeit hun aantal gestaag. 1 op de 7 kinderen is nu te dik. Het aantal te dikke volwassenen is stabiel.

Rosenmöller pleit ervoor dat het kabinet de preventie van overgewicht als kabinetsbreed thema oppakt en zich aansluit bij de ambitie om de Olympische spelen in 2028 naar Nederland te halen. Tevens roept hij de bedrijven op om niet af te wachten tot regelgeving voor bijvoorbeeld snoepreclames een feit is, maar proactief te zijn in het stimuleren van een gezonde leefstijl. Immers, 'producten met een gezondheidsclaim, zoals het IKB-logo verkopen beter, gezonde werknemers presteren beter.'
Provincie:
Tag(s):