zondag, 6. april 2008 - 16:16

Acht aanhoudingen na vechtpartijen

Zaandam

Het was onrustig in het centrum van Zaandam in de nacht van zaterdag 5 april op zondag 6 april. Er waren op verschillende plaatsen incidenten. De politie had haar handen vol aan de nodige vechtpartijen. Er zijn acht aanhoudingen verricht in verband met geweld, vier personen zijn ingesloten voor verhoor en mogelijke vervolging.

Er was een grote vechtpartij op de Damkade, waarbij meerdere personen een 16-jarige jongen uit Zaandam in elkaar sloegen. De politie heeft een 19-jarige Westzaner en een 18-jarige Amsterdammer aangehouden. De jongen is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Ook bij een eethuisje ontstond een vechtpartij waarbij iemand gewond raakte, een 36-jarige man uit Zaandam.

Hij is vanwege letsel in het gezicht naar het ziekenhuis gebracht. De veroorzaker van het letsel, een 25-jarige man uit Zaandam, is aangehouden en ingesloten op het politiebureau. Bij een grote vechtpartij op de Zilverpadsteeg, waarbij een onbekend gebleven slachtoffer is gevallen, is een bekende geweldpleger aangehouden. Deze 20-jarige Zaandammer bleek bij insluiting op het politiebureau een mes bij zich te hebben.

Bij de schermutseling die ontstond raakte een politieman gewond in het gezicht; hij doet hiervan aangifte. Een 18-jarige vrouw uit Zaandam is aangehouden nadat zij langdurig bij het politiebureau had aangebeld, daar niet mee op wilde houden en agenten uitschold. Ook in de cel bleef zij nog enige tijd verzet plegen. Bij twee vechtpartijtjes op de Dam zijn twee Zaandammers van 20 en 24 jaar aangehouden die later met een proces-verbaal zijn heengezonden.
Provincie:
Tag(s):