donderdag, 16. oktober 2008 - 16:02

Ahmed Aboutaleb nieuwe burgemeester Rotterdam

Rotterdam

Ahmed Aboutaleb (PvdA), de huidige staatssecretaris van met ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zal worden voorgedragen als nieuwe burgemeester van Rotterdam. Dit werd donderdag bekend gemaakt na een overleg door de gemeenteraad van Rotterdam.

Voor de nieuwe burgervader waren Aboutaleb, Gerd Leers (burgemeester van Maastricht red.) en oud-havenwethouder Wim van Sluis nog in de race. De voorkeur is uiteindelijk gegaan naar Aboutaleb.

Ahmed Aboutaleb werd op 29 augustus 1961 in Beni Sidel (Marokko) geboren. In Nederland volgde hij de LTS, MTS en HTS met als afstudeerrichting telecommunicatie. Aboutaleb werd bekend als discussieleider bij de RVU en maakte programma’s voor o.a. Radio Stad Amsterdam en Radio Noord-Holland. Als verslaggever was hij actief bij Veronica Radio, NOS radio en RTL-Nieuws.

Zijn loopbaan in de landelijke politiek begon in 1991 als voorlichter bij het ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur. Op 22 februari 2007 is Aboutaleb benoemd tot staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het kabinet Balkenende IV.
Provincie:
Tag(s):