woensdag, 18. juni 2008 - 15:11

Almere vernieuwt coffeeshop-beleid

Almere

Vanaf 30 juni 2008 treedt er een nieuw coffeeshopbeleid in werking. Dit nieuwe beleid is door burgemeester Jorritsma in het leven geroepen om duidelijkheid te verschaffen over de criteria bij vestigingsaanvragen van coffeeshops in Almere. Dit heeft de gemeente woensdag bekendgemaakt.

Uitgangspunt
Een coffeeshop is een horeca-inrichting (gesloten ruimte) met een vergunning voor alcoholvrije dranken waar verkoop en gebruik van softdrugs plaatsvindt. Voor iedere coffeeshop is één gedoogbeschikking vereist.

Het coffeeshopbeleid is gericht op een duidelijke scheiding van soft- en harddrugsmarkten. Dit houdt in: maximaal vier gecontroleerde coffeeshops. Op dit moment zijn er al drie gedoogbeschikkingen afgegeven. Dit betekent dat er nog één gedoogbeschikking over is voor een coffeeshop in Almere Buiten.

Handhaving van het beleid
Omdat coffeeshops zich strikt aan de regels dienen te houden is er behoefte aan handhavingsbeleid. Naast dit beleid is het handhavingsarrangement vastgesteld. In het handhavings-arrangement zijn afspraken gemaakt over de wijze van optreden tegen overtredingen van het lokale coffeeshopbeleid.

Het gaat om een gecombineerd optreden van de gemeente, het Openbaar Ministerie en de politie. Er wordt concreet aangegeven bij welke overtreding opgetreden wordt, door wie en met welk juridisch instrument.
Provincie:
Tag(s):