donderdag, 22. mei 2008 - 8:59

B en W Leek brengen bezoek aan Zevenhuizen

Zevenhuizen

Het voltallige college van B en W van Leek bracht een werkbezoek aan Zevenhuizen. Na een bespreking met DES werd al wandelend het dorp Zevenhuizen verkend. Gespreksstof te over tijdens het zien van de situatie ter plekke.

Allereerst werd het Nol en Sieuwkepad bekeken. Deze doorgang voor wandelaars en fietsers blijkt een waar stukje niemandsland te zijn in Zevenhuizen. De tocht gaat bijna het dorp uit naar het Werkhuis aan de Kokswijk. Met genoegen stellen de bestuurders vast dat de herbouw van dit historisch pand vorm begint aan te nemen.

Op de terugweg werd druk gesproken over het plaatselijke bedrijfsleven, de functie van de plaatselijke supermarkt en de eigenlijk te prominente plaats die het benzinestation in het dorpsbeeld inneemt. Al mijmerend over mogelijkheden tot een levendige dorpskern wordt het Hervorms Gebouw weer bereikt, waar aansluitend het gesprek met de bevolking gaat plaatsvinden.

Hoewel de opkomst van inwoners achterblijft bij de verwachting werd toch ingegaan op het Intergemeentelijk struktuurplan Leek-Roden 2008.
Belangrijk feit is dat het aantal nieuw te bouwen woningen teruggebracht is van 7000 naar 5800. De veel omstreden ontsluiting van het gebied is volgens de gemeente eigenlijk een provinciale aangelegenheid, maar blijft onderwerp van studie.
Provincie:
Tag(s):