zaterdag, 10. mei 2008 - 14:14

'Brandweer handelde volgens brandweerprotocol'

De Punt

De brandweer heeft vrijdag bij de bestrijding van een grote brand bij een scheepswerf in De Punt volgens protocol gehandeld. Dat zei commandant Fred Heerink van de regionale brandweer Drenthe zaterdag tijdens een persconferentie in het gemeentehuis van Tynaarlo, waar De Punt onder valt.

Volgens Heerink zijn bij de brand, waar drie brandweerlieden omkwamen, geen fouten gemaakt. Bij aankomst op het brandadres verkenden vier brandweerlieden de buitenkant van het werfgebouw (ook wel ‘het lezen van de brand' genoemd). Daarop betraden vier brandweermensen het pand via een openstaande deur van het gebouw. Volgens Heerink is"er waarschijnlijk in hele korte tijd een enorme branduitbreiding geweest, waardoor de blussers zijn overrompeld". Ook het instorten van het dak van het pand volgde pas nadat het drietal als vermist werd aangemerkt.

Alle drie waren vrijwillige brandweerlieden, die deel uit maakten van een groep van achttien brandweermensen van het brandweerkorps Eelde, die de brand bestreden.

Vier minuten na de vermissing werd groot alarm geslagen waarop andere korpsen kwamen assisteren bij de zoekactie naar de vermisten, helaas tevergeefs.

De technische recherche is zaterdag met een uitgebreid onderzoek begonnen.

Veel belangstellenden uit het dorp en de direct omgeving bezoeken vandaag de plek waar zich gisteren het drama voltrok.
In Eelde, waar de kazerne van de drie omgekomen slachtoffers staat, hangt de vlag sinds gisteren halfstok op het kazernegebouw. Ook bij sommige huizen in het dorp tonen mensen met de Nederlandse vlag hun medeleven. Zaterdag staat ook een tafel voor het kazernegebouw met daarvoor drie brandweerhelmen. Op de tafel staan foto's van de overledenen.
Provincie:
Tag(s):