woensdag, 27. februari 2008 - 9:20

Brandweer redt zes personen bij brand

Den Haag

Door nog onbekende oorzaak is vannacht rond half vier brand ontstaan in een woning aan de Vivienstraat in Den Haag. De woning was in gebruik als als Bed & Breakfast maar na sluiting hiervan alleen nog voor vaste gasten beschikbaar. Bij de brand liepen zes personen, vier gasten en twee bewoners, rookklachten op. Drie personen werden door de ambulancedienst naar het ziekenhuis vervoerd.

Een van de gasten was wakker geworden en stelde de eigenaar op de hoogte van de brand. De eigenaar ging vervolgens naar de begane grond en ontdekte de brand bij zijn bureau in de woonkamer. Nadat de overige gasten wakker waren gemaakt stond de woning zodanig vol met rook dat niemand er meer via de voordeur eruit kon.

Bij aankomst van de brandweer stonden twee personen op het balkon van de 1e verdieping, een persoon achter het raam op de 2e verdieping en twee personen op het dak. Met behulp van ladders zijn deze personen door de brandweer in veiligheid gebracht. Ook de naastgelegen woningen met in totaal drie personen zijn ontruimd.

In totaal zijn zes personen door de ambulancedienst ter plaatse gecontroleerd. Drie van de zes personen zijn voor verdere behandeling naar het ziekenhuis vervoerd.

De woonkamer stond bij aankomst van de brandweer volledig in brand. De brand kon snel worden geblust en bleef beperkt tot de woonkamer.

Na controle op koolmonoxide in de naastgelegen woningen konden de bewoners weer terug.
.
De woonkamer brandde geheel uit. De rest van het pand, bestaande uit drie bouwlagen, liep zware rookschade op. De bewoners en gasten van dit pand zijn in een hotel ondergebracht.
Provincie:
Tag(s):