woensdag, 6. februari 2008 - 11:37

Celstraf voor poging tot afpersing Peter R. de Vries

Den Bosch

Een 38 jarige man uit Oss is veroordeeld voor meerdere bedreigingen, mishandeling en een poging tot afpersing. De man zou geprobeerd hebben door te dreigen met geweld om opnames van de verdachte af te staan. De opnames waren gemaakt door Peter R. de Vries en bracht een beraming van een huurmoord aan het licht.

Niet alleen De Vries was doelwit van de man. Ook een advocaat mocht op 7 januari 2004 een bedreigende tekening van de Ossenaar ontvangen.

De rechtbank heeft de man ook veroordeeld voor een bedreiging in Oss in 2006, mishandelingen in oktober en november 2006 in Vught en een bedreiging met enig misdrijf tegen het leven en zware mishandeling tussen september en december 2006.

De rechtbank vindt dat de man totaal niet is teruggeschrokken voor het plegen van geweld en het uiten van bedreigingen met geweld. De verdachte bedreigt structureel mensen in zijn (naaste) omgeving, waarbij de rechtbank het uiterst kwalijk vindt dat hij zich bijzonder grof heeft uitgelaten tegen zijn levenspartner en wederom zijn broer heeft bedreigd.

Ook rekent de rechtbank het de man aan dat hij een journalist onder druk heeft gezet wat ertoe had kunnen leiden dat de persvrijheid in het gedrang komt en dat hij een advocaat heeft bedreigd.
Provincie:
Tag(s):