maandag, 1. september 2008 - 21:08

De boswachter zoekt hulp

Drouwen

In boswachterij Gieten-Borger heeft de boswachter altijd iets te doen. Zeker in september, want dan moeten de heidevelden weer worden schoongemaakt. Op de heidevelden zijn spontaan allemaal boompjes gegroeid. Als we deze laten groeien, dan is de heide binnen enkele jaren helemaal bos geworden. Dat willen we natuurlijk niet! Daarom is de boswachter van Staatsbosbeheer op zoek naar jonge, stoere boswachtertjes die hem op woensdag 10 september willen helpen om deze klus te klaren!

Bos groeit vanzelf en dat is maar goed ook, want de boswachters hebben al genoeg te doen! Maar soms groeit het bos ook op plaatsen waar we het liever niet willen hebben. Bijvoorbeeld op enkele mooie heidevelden in de boswachterij. De heidevelden zijn niet zo groot, maar ze zijn wel heel bijzonder. Er leven andere planten en dieren, dan in het bos. Als wij hier niets aan doen, verandert de heide in bos. Langzaam maar zeker groeien er kleine dennen en berken vanuit de bosrand naar het midden van de heide. Dat zou jammer zijn, want dan verdwijnt niet alleen de heide, maar verdwijnen ook de bijzondere vogels, de adder en de levendbarende hagedis.

Wil je meewerken en de boswachter een handje helpen? Dat kan op woensdagmiddag 10 september. De middag start om 14 uur en duurt ongeveer twee uur. Tijdens deze middag ga je samen met de boswachter jonge boompjes zagen en uittrekken, takken opruimen en andere werkzaamheden, die de boswachter zonder jullie hulp niet gedaan krijgt!

De werkmiddag vindt plaats op woensdag 10 september van 14.00 tot 16.00 uur.

Deelname is gratis. Plaats: Het Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN te Drouwen. Als je mee wilt doen, dan kun je je opgeven via tel: 0592-377305 of email: info@hetboomkroonpad.nl. Voor meer informatie en overige activiteiten kunt u kijken op: www.hetboomkroonpad.nl.
Provincie:
Tag(s):