dinsdag, 16. september 2008 - 17:34

De ultieme liefdesfilm op het Stadsstrand

Nijmegen

Voor iedereen die de leukste film van afgelopen jaar gemist heeft en voor iedereen die Alles is Liefde gewoon nog een keer wil zien, is dit de perfecte gelegenheid. Vrijdag 19 september draait LUX de ultieme liefdesfilm op het Stadsstrand, tegen de achtergrond van een schemerig nazomers Nijmegen.

De openluchtbioscoop maakt onderdeel uit van De Kunstsprong dat donderdag 11 september van start is gegaan en nog tot en met vrijdag 19 september duurt. Dit festival biedt ruim een week lang film, locatietheater, literatuur, debat en beeldende kunst in Nijmegen-Noord. Om zo te onderzoeken wat de behoeftes zijn in de Waalsprong. Want hoe gaat Nijmegen-Noord zich cultureel profileren? Worden de functies gelijk aan die van het stadscentrum of is er ruimte voor een eigen identiteit.

Alles is Liefde is een romantische komedie over de liefdesperikelen van zes koppels die er achter komen dat liefde overal is. En dat ze het allemaal willen. Maar liefde is als Sinterklaas, je moet er in geloven, anders wordt het niks.

Klaasje is gescheiden van Dennis, die haar heeft bedrogen met de schooljuf. Dennis wil haar terug, maar zijn kansen lijken verkeken als zij een jonge minnaar in huis haalt. Klaasjes beste vriendin Simone is de spil van haar gezin. Haar man Ted voelt zich vaak overbodig. Dat hij is ontslagen, durft hij haar niet te vertellen. Badmeester Victor verheugt zich op het huwelijk met zijn grote liefde Kees. Maar Kees twijfelt en slaat zijn angsten van zich af tijdens weekendjes larpen (Live Action Role Play).

Victors zus Kiki, verkoopster bij de Bijenkorf, droomt van een prins op het witte paard. Ze weet niet dat een echte prins, Valentijn, van haar droomt. Met de komst van een mysterieuze Sinterklaas bereiken de liefdesperikelen een hoogtepunt, maar komen ook de happy endings dichterbij.

Regie: Joram Lürsen, Scenario: Kim van Kooten, Nederland 2007, Nederlands gesproken, 110 minuten
Provincie:
Tag(s):