zondag, 8. juni 2008 - 22:40

Drugs en wapens bij internationale drugsactie Etoile

Tilburg / Brussel

Opsporingsdiensten van Nederland, België en Luxemburg en de Franse Douane hebben zaterdag en zondag gezamenlijk een internationale actie gehouden tegen drugshandel en drugstoerisme. Tijdens de zogeheten Etoile-actie zijn onder andere 8 personen aangehouden en is circa 73 gram hashish, 1350 gram hennep, 320 gram spacecake, 23 joints en 4 wapens in beslag genomen. De actie werd uitgevoerd door ongeveer 500 opsporingsambtenaren uit de diverse landen.

Mede dankzij het Benelux-verdrag over politiesamenwerking is de actie goed verlopen. Door dit verdrag kunnen politieagenten uit de Benelux sinds januari 2005 in de drie landen verdachten achtervolgen en controleren. De actie startte zaterdagmiddag om 13.30 uur en duurde in Nederland tot zondagmorgen 03.00 uur.

De controles concentreerden zich in de deelnemende landen op de vervoersassen Rotterdam-Parijs en Maastricht-Luik-Luxemburg-Metz. De controles werden uitgevoerd op snelwegen en provinciale wegen, maar ook in treinen en in bij de politie bekende drugspanden. In totaal werden in de drie landen honderden voertuigen gecontroleerd op de aanwezigheid van verdovende middelen.
Provincie:
Tag(s):