donderdag, 17. januari 2008 - 13:30

'Een tikkie minder suiker in de vla'

Amersfoort

Campina gaat naast gezonde melk, met verbeterde voedingswaarde, nu ook alle vla, yoghurt en pap van deze gezonde melk maken. Bovendien bevatten de vla's voortaan minder suiker, terwijl de goede smaak behouden blijft. Zo helpen deze producten nog beter om gezond te leven, wat zeer belangrijk is nu het aantal mensen met overgewicht groeit. Daarnaast speelt Campina in op de gemakstrend door alle literverpakkingen vla en yoghurt van een handige grote schroefdop te voorzien.

Melk is melk, maar sinds april 2007 is de melk van de zuivelproducent anders. De bron (de koe) is als beginpunt genomen voor een nieuwe standaard in melk: melk die het hele jaar door een betere vetsamenstelling heeft.

Hiermee speelt de zuivelgigant in op de gezondheidstrend door de hoeveelheid suiker in de vla te reduceren. De vertrouwde vlasoorten bevatten nu "een tikkie minder suiker", maar zijn nog wel net zo lekker als altijd. Dat heeft Campina gerealiseerd door maandenlange ontwikkeling van de vla, waarbij geen gebruik is gemaakt van zoetstoffen. Met de dop op de literverpakkingen kan de consument daarnaast makkelijk en hygiënisch schenken.
Categorie:
Tag(s):