zondag, 13. juli 2008 - 20:37

Eerste avond Vierdaagsefeesten

Nijmegen

De Vierdaagsefeesten 2008 zijn zaterdag 12 juli van start gegaan. De Algemeen Commandant van de politie kijkt terug op een goede eerste avond: er was een gezellige drukte - maar nergens werd het té druk, met een goede sfeer, relatief weinig incidenten en een aantal aanhoudingen dat met 8 laag te noemen is.

Volgens het ACBN bezochten over de hele dag ongeveer 150.000 mensen de feesten. De gezellige drukte leverde nergens in het feestgebied problemen op. Aan het begin van de avond was er grote belangstelling op de Waalkade/Labyrinth voor het optreden van Nick en Simon.

Via lichtkranten werd het massaal toestromende publiek gevraagd om een andere locatie te kiezen. Vanaf 23.00 uur werd het erg druk bij het Hunnerpark. Rond middernacht werden bezoekers vanaf die locatie via de lichtkranten gevraagd niet meer richting Koningsplein te gaan. Daar was op dat moment de publieksdichtheid ook groot.

Eén uitzondering op het over het algemeen dus relatief rustige en gezellige beeld van de eerste feestavond was een geweldsincident dat aan het eind van de nacht plaatsvond in de Van Welderenstraat. In deze zaak zijn vier aanhoudingen gedaan.
Provincie:
Tag(s):