donderdag, 4. september 2008 - 19:32

Finalisten van De lekkerste Bonbon van Nederland 2008 bekend!

Rotterdam

Belcolade, producent van hoogwaardige chocolade voor professionals, heeft in 2007 het initiatief genomen voor een nieuwe wedstrijd. Het gaat om de lekkerste bonbon van Nederland en is alleen toegankelijk voor professionele chocolatiers.

Tijdens de finale op KunsthalKOOKT wordt zowel een vakjury winnaar als een publiekswinnaar gekozen. Belcolade wil met deze competitie het vak van chocolatier stimuleren en meer bekendheid over dit prachtige vak bij het grote publiek verkrijgen.

De halve finale van De lekkerste Bonbon van Nederland vindt plaats bij de hoofdvestiging van Belcolade. De dag wordt geopend door Caroline Ouwerx, Directeur van Belcolade. De 15 halve finalisten volgen uit de eerste ronde, waar 46 bonbons door een deskundige vakjury zijn beoordeeld.

De vakjury heeft geen gemakkelijke opdracht om de bonbons te beoordelen op de zes criteria: uitstraling, originaliteit, rationaliteit, vakmanschap, balans en vooral smaak.

De vakjury maakt bekend dat de volgende chocolatiers doorgaan naar de finale:
- De heer Boogaarts - Chocolaterie Winters - Valkenswaard
- De heer Elie - Banketbakkerij J. van Bragt - Geldrop
- De heer van Haarlem - Tummers patisserie passionnelle - Heemstede
- De heer Hulshof - Chocolaterie Hulshof - Eibergen
- De heer Verweij - Ambachtelijke Banketbakkerij Holtkamp - Amsterdam

De ontknoping van deze competitie vindt plaats op zondag 28 september aanstaande tijdens KunsthalKOOKT in de Kunsthal te Rotterdam. Vrijdag 26 en zaterdag 27 september zullen de vijf finalisten hun vakmanschap demonstreren in De lekkerste Bonbon van Nederland stand van Belcolade. Bovendien verzorgt Belcolade diverse workshops voor de bezoekers van KunsthalKOOKT.
Categorie:
Tag(s):